Energie besparen is apparaten uitdoen

Vanuit de ervaring met design verlichting (Forma E Funzione/Italië) hebben we gezien wat LED verlichting voor klanten kan betekenen. Van daaruit zijn we een samenwerking aangegaan met Hummel Energie Advies uit Assen. Gezien de grote vraag naar Energie aanpassingen, besparingen en vervanging in combinaties met de mogelijke subsidies blijkt voor veel bedrijven en instanties niet goed zichtbaar welke voordelen er direct en indirect haalbaar zijn. Direct door verlaging van de maandelijkse energie nota en absurd lage inverstering door subsidies. Indirect voor de de toekomst, de Co² besparingen, langer doen met de beschikbare fossiele energie bronnen. 

Een juist overzicht van de totale keten, wie wekt waar wat op en wat is de "foot print" van deze producten. Zonnepanelen leveren niet alleen stroom, het kost ook energie ze te maken. LED verlichting gaat wel lang mee, maar hoe gaan we er mee om als ze toch vervangen moeten gaan worden?

Niet alleen eenvoudig een TL buis vervangen voor een LED tube, maar ook kijken naar de lichtopbrengst, de power factor, afvoer van de oude buis en niet te vergeten het laten schakelen door bewegings sensoren. De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Ga er verstandig mee om, vraag advies en deskundige begeleiding.
Energie besparen is apparaten uitdoen
Background - ABD